Priporočila Združenja escape room dejavnosti GIZ ER.SI v zvezi z novim koronavirusom / COVID 19

 In news

COVID19 – koronavirus: Previdnostni ukrepi in priporočila
Previdnostni ukrepi ter priporočila izvajalcem ESCAPE ROOM dejavnosti v povezavi z COVID 19 – koronavirus

Ljubljana, 10.03.2019 0b 8.30 uri

V skladu z napotki NIJZ, v zvezi z novim koronavirusom SARS-CoV-2 in navodila za preprečevanje njegovega širjenja, ki jih člani Združenja GIZ ER.si redno spremljamo (SPODNJA POVEZAVA) smo pripravili priporočila in previdnostne napotke za akterje na področju escape room dejavnosti.

Od 9. marca velja odredba, s katero je prepovedano zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 100 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19).

Igre escape room se odvijajo v prostornih in zračnih prostorih, v majhnih skupinah oseb, (od dva do pet igralcev), ki se med seboj poznajo – družine, prijatelji, par, sodelavci… zato obratujejo brez omejitev – ob upoštevanju dodatnih previdnostnih ukrepov in priporočil.

Varnost igralcev kot seveda zaposlenih je na prvem mestu. Ob upoštevanju visokih higienskih standardov in varnostnih napotkov, ki so že uveljavljeni v naš dejavnosti priporočamo:

Dodatni ukrepi v zadnjem času:

*po vsaki igri prostore skrbno prezračimo (vsak ponudnik presodi o morebitnem povečanju časa med dvema igrama)
*po vsaki igri razkužimo površine, katerih se dotikajo igralci (kljuke, pulti, ključavnice …)
*obiskovalce naprošamo, da si ob prihodu umijejo/razkužijo roke z milom in vodo, da zmanjšamo možnost vnosa od zunaj
na voljo so dezinfekcijska sredstva za razukuževanje rok (z najmanj 60% etanola)

Sproti spremljamo napotke NIJZ in Ministrstva za zdravje Republike Slovenije

Priporočila za obiskovalce:

*Igre naj se udeležijo le povsem zdravi igralci. V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
*Roke si pred samo igro (ob prihodu) skrbno umijemo z milom in vodo. V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke z najmanj 60 % etanola.
*Preden zakašljamo ali kihnemo, si pokrijemo usta in nos z robčkom ali zakašljamo in kihnemo v zgornji del rokava in ne v svojo dlan. Roke redno umivamo / razkužujemo.
*Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust.

Citat s strani NIJZ (10.03.2019 0b 8.30 uri) Razumljivo je, da pojav nove bolezni v javnosti povzroča zmedo, strah, negotovost in občutek nemoči. Kljub temu je pomembno, da pojav novega koronavirusa ne ohromi našega vsakdanjega življenja. Trenutna epidemiološka situacija ne narekuje izrednih ukrepov, zato ni posebnih omejitev pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti, tako v delovnem okolju kot vsakdanjem življenju.

COVID19 – koronavirus: Previdnostni ukrepi in priporočila – ARHIV OBJAV

Recent Posts

Leave a Comment

the game escape room